В САЩ има почти вековна традиция всеки, напускащ кабинета президент, да

...
В САЩ има почти вековна традиция всеки, напускащ кабинета президент, да
Коментари Харесай

Писмо от президента на Съединените американски щати

В Съединени американски щати има съвсем вековна традиция всеки, напускащ кабинета президент, да оставя записка (препоръка или пожелание) на всеки идващ в деня на неговата клетва. Рейгън обаче е този, който прави традицията известна, оставяйки дълга, духовита, само че и доста съдържателна записка за своя правоприемник – Джордж Буш-старши.

В дни на остра потребност от последователност и разум; от звук на емпатия и най-обикновена човечност тези писма са повече от нужни.

20 януари 1993 година, паметна записка от Джордж Буш-старши до Бил Клинтън в деня на встъпването му в служба като Президент на Съединени американски щати.

Скъпи Бил,

Когато през днешния ден влязох в тази стая почувствах магията и уважението, които изпитах и преди 4 години. И знам, че и ти ще усетиш същото.

Пожелавам ти да си благополучен на това място. Аз персонално в никакъв случай не съм се чувствал уединен тук, както други Президенти са твърдяли за себе си.

Ще има тежки времена, в които рецензията ще ти се коства нечестна и неоправдана. Не ме бива доста в препоръките, само че помни: не позволявай на рецензията да те отклони от пътя, който си решен да изминеш.

Ти към този момент ще бъдеш нашия Президент, когато четеш тази записка. Пожелавам ти здраве – на теб и твоето семейство.

Твоят триумф в този момент е триумфът на нашата страна. И аз залагам на него!

Успех,

Джордж

 

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР